Ai bewerken van gescande films

Heb jij thuis nog oude 8mm zwartwit films liggen? Misschien van jou als baby, een vakantie of een speciale gebeurtenis uit het verre verleden?  Na het scannen van deze 8mm film kunnen we deze met AI technieken en software verbeteren en inkleuren.

Lees meer »

Hoe verwerken we je 8mm film opdracht

Zodra we je pakket met de opdracht binnen hebben sturen we een e-mail dat het pakket in goede orde ontvangen is. Voor jou fijn om te weten dat de materialen bij ons aangekomen zijn. Vervolgens controleren we de inhoud en kijken of deze overeenkomt met de opgegeven aantallen en formaten filmspoelen. Nu kunnen we de order inplannen en gaan we ervoor zorgen dat deze binnen 3 dagen verwerkt en retour gestuurd wordt. 

Lees meer »

Deel je gedigitaliseerde 8mm filmpjes online

YouTube is een geweldige manier om je door Marc Media Service gedigitaliseerde 8mm filmpjes met je familie en vrienden overal ter wereld eenvoudig te delen. Meestal zul je die persoonlijke herinneringen alleen maar met een selecte groep mensen willen delen. Gelukkig is het mogelijk om een video privé of verborgen op YouTube te uploaden. Zo kun jij alleen de films op je kanaal zien en bepalen naar wie je een uitnodiging stuurt om ze ook te kunnen bekijken.

Lees meer »

Filmen in de jaren 70

8mm-filmen (smalfilmen) was een heel populaire manier om herinneringen vast te leggen in de jaren '70 en '80. Met een Super 8- of single 8 camera kon je eenvoudig je eigen filmpjes maken en deze vervolgens afspelen met een filmprojector. Super en Single 8 films vervingen midden jaren '60 het wat onhandigere systeem dubbel 8. Een dubbel 8 film was een film van 16 mm die op een spoeltje in de camera geplaatst werd (liefst in een donkere plek) en na ca.1.5 minuut omgedraaid moest worden. Na ontwikkelen werd deze film in het laboratorium in de lengte doormidden gesneden en aan elkaar geplakt. De nieuwe systemen Super 8 en Single 8 zaten in een handige cassette en konden makkelijk en in het licht gewisseld worden. Het gevolg was dat door deze  systemen veel meer mensen konden gaan filmen.

Lees meer »