Hoe verwerken we je 8mm film opdracht

Gepubliceerd op 12 september 2023 om 17:49

Wat gebeurd er met jouw 8mm films als je die naar Marc Media Service stuurt.

Zodra we je pakket met de opdracht binnen hebben sturen we een e-mail dat het pakket in goede orde ontvangen is. Voor jou fijn om te weten dat de materialen bij ons aangekomen zijn. Vervolgens controleren we de inhoud en kijken of deze overeenkomt met de opgegeven aantallen en formaten filmspoelen. Nu kunnen we de order inplannen en gaan we ervoor zorgen dat deze binnen 3 dagen verwerkt en retour gestuurd wordt. 


stap 1: het reinigen van de films

De oude 8mm films zijn meestal niet schoon en bevatten vaak veel stof. Om een zo optimaal mogelijk eindresultaat te krijgen gaan we de films altijd eerst reinigen. Het reinigen is bij ons in de prijs per spoel inbegrepen. We werken in twee stappen. Eerst stap is reinigen met Isopropanol 99,9%. Kleine krasjes worden hiermee wat verdoezeld. Daarna behandelen we de films met Tetenal filmreiniger. Deze zorgt er ook voor dat de films antistatisch worden waardoor stof tijdens het scannen tot een minimum beperkt wordt


Schimmel                                                                                        

links: de onbehandelde film

rechts: resultaat na de anti schimmel behandeling

Soms constateren we dat een film aangetast is door schimmel. Dit komt vaker voor bij oude Agfa films. Deze hebben vroeger na het ontwikkelen een behandeling gekregen met een soort was om soepeler door de projector te lopen. Het nadeel hiervan blijkt nu te zijn dat de films hierdoor een voedingsbodem zijn voor een schimmel. Als de films dan ook nog eens op een vochtige zolder opgeslagen zijn geweest is het meestal schimmel bingo. We kunnen, tegen meerprijs, door een speciale behandeling de schimmel grotendeels verwijderen. We nemen hiervoor altijd eerst contact op met de klant. Vaak kiest men om het zo te laten omdat het de films er door de schimmel wel mooi 'retro' uitzien


stap 2: controleren op slechte lassen.

Na het reinigen controleren we de films op slechte lassen. Vroeger werden de kleine spoeltjes aan elkaar geplakt en op een grote spoel gezet. We komen vaak erg slechte lassen tegen die we moeten vervangen omdat de films anders vast kunnen lopen in onze scanners. Hieronder een voorbeeld van een slechte las. voor het vervangen van een las berekenen we 1,50 per las. 


stap 3: het scannen.

Als alle voorbereidingen gedaan zijn gaan we de 8mm films beeldje voor beeldje scannen en er een MP4 bestand van maken. We scannen de films op een resolutie van 1440x1080 pixels. Dit is ruim voldoende om oude 8mm films goed te kunnen bekijken op je computer of moderne Smart TV. De kwaliteit van een 8mm filmpje is niet te vergelijken met wat we tegenwoordig met een videocamera of telefoon filmen. Juist de oude uitstraling van 8mm films die we overzetten geeft charme aan deze oude herinneringen. 


stap 4: de nabewerking.

Na het scannen gaan we de digitale versie van de film met een computerprogramma controleren en passen we contrast, kleur en scherpte nog aan als dat nodig is. Er zijn films waarvan de meeste kleuren helemaal verdwenen zijn en er bijvoorbeeld alleen nog een rood beeld over is. We nemen dan contact met de klant op om te adviseren deze naar zwart wit om te zetten. Dan is het resultaat ineens veel beter. Als we tevreden zijn over het resultaat zetten we het digitale bestand over op een USB stick.


stap 5: eindcontrole en klaar maken voor verzending.

Als laatste controleren we of de films op de USB stick afgespeeld kunnen worden en verpakken de opdracht, voegen de factuur toe en bieden het pakket bij PostNL aan. De klant ontvangt een mail dat het pakket verzonden is en een track en trace link om de zending te kunnen volgen. Meestal wordt het pakket de volgende dag bezorgd en kan het genieten van het terugkijken van die oude herinneringen beginnen. 


Binnen een paar dagen je herinneringen digitaal in huis.

Bij Marc Media Service vinden we het belangrijk dat we doen wat we beloven. We garanderen dan ook dat we jouw kostbare 8mm films met de grootste en persoonlijke zorg digitaliseren en dat je deze binnen een paar dagen weer terug en overgezet op een USB stick ontvangt.

Kijk hier wat onze klanten van onze service vinden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.