Ai bewerken van gescande films

Gepubliceerd op 28 oktober 2023 om 00:11

Geef jouw 70 jaar oude 8mm zwartwit film voor het eerst kleur

Heb jij thuis nog oude 8mm zwartwit films liggen? Misschien van jou als baby, een vakantie of een speciale gebeurtenis uit het verre verleden?  Na het scannen van deze 8mm film kunnen we deze met AI technieken en software verbeteren en inkleuren.


Wat is Ai-bewerking?

Ai-bewerking is een techniek waarbij kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om beelden te verbeteren. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door ruis te verwijderen, scherpte te verbeteren of kleuren toe te voegen.


Hoe werkt het?

Bij Ai-bewerking wordt een algoritme getraind op een dataset van bestaande beelden. Dit algoritme leert om patronen te herkennen in de beelden, zoals kleuren, vormen en texturen. Vervolgens kan het algoritme deze patronen gebruiken om nieuwe beelden te genereren.


Inkleuren van zwartwit films

Met Ai-bewerking is het ook mogelijk om zwartwit films in te kleuren. Dit gebeurt door het algoritme te trainen op een dataset van zowel zwartwit als kleurbeelden. Het algoritme leert dan om de kleuren van de kleurbeelden te koppelen aan de grijswaarden van de zwartwit beelden.


Wat kun je verwachten?

De resultaten van Ai-bewerking zijn niet perfect. Het algoritme kan fouten maken, zoals het verkeerd inkleuren van objecten of het toevoegen van ongewenste kleuren. Toch is Ai-bewerking een krachtige tool die je oude zwartwit films een nieuwe dimensie kan geven.


Conclusie:

Met Ai-bewerking kun je jouw oude zwartwit films voor het eerst in kleur bekijken. Dit is een geweldige manier om herinneringen te herbeleven en je films een nieuwe dimensie te geven.


Meer weten?

Ben jij benieuwd hoe jouw oude zwartwit films eruit zouden zien in kleur? Neem dan contact op met Marc Media Service. Wij kunnen jouw 8mm films voor je inscannen en als meerwerk Ai-bewerken. De prijs is afhankelijk van de lengte van de film en de kwaliteit van de film. Gemiddeld zal de prijs rond de 5,00 per minuut film uitkomen.

Marc Media Service geeft vooraf prijsopgave en advies of de film geschikt is om in te kleuren.


Extra tips:

  • Voor de beste resultaten is het belangrijk dat de 8mm films van goede kwaliteit zijn.
  • Als je film beschadigd of slecht belicht is, kan dit de resultaten van de Ai-bewerking beïnvloeden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.